Близо 900 000 човека в Испания са загубили работата си след

...
Близо 900 000 човека в Испания са загубили работата си след
Коментари Харесай

Близо милион испанци загубиха работата си заради епидемията

 Близо 900 000 индивида в Испания са изгубили работата си след разпореждането хората да останат по домовете си, с цел да се забави разпространяването на ковид, оповестиха през днешния ден испанските управляващи, написа БГНЕС.

Краткосрочната загуба на работни места е по-висока от тази през януари 2009 година, когато 350 000 души изгубиха работата си в резултат на световната финансова рецесия, която засегна мощно страната.

Броят на служащите, за които се заплащат вноски във фонда за обществено обезпечаване, до края на март е намалял с 898 822, сочат формалните данни.

Загубата на работни места стартира на 12 март, откакто държавното управление разгласи изключително състояние и помоли хората да работят отдалечено. Оттогава са подхванати спомагателни ограничения, които не разрешават на служащи и чиновници, с изключение на от избрани категории, да напущат домовете си доникъде на април.

Най-силно наранена е сферата на услугите, в това число извънредно значимата за Испания туристическа промишленост.

Броят на публично записаните безработни в страната към края на март доближи 3,5 милиона души, което е най-високото равнище на безработица от 2017 г.  насам, написа " Сабах ".

Заразените с COVID-19 към този момент надвишават броя от 100 000 души, макар че управляващите настояват, че скоростта на заразяване е почнала да се забавя. Най-силно засегнатият районе Мадрид оповестява, че броят на пациенти, идващи в болничното заведение в сериозно положение, е намалял.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР